Uppdaterad: 2015-05-27 12:41

Allmänt

PES är ett spel som bygger på peer-to-peer (P2P) teknik. Med detta menar man att både host och client är lika mycket värda. Dock kan man aldrig komma ifrån att delay (lagg) förekommer, spelar man dessutom trådlöst så blir det ännu värre. Det finns egentligen inga riktiga exempel på spel som fungerar 100% online utan någon sorts lagg någon gång.

Kortfattat så gäller följande på PES-Ligan.

* Spela INTE med trådlöst nätverk eller via en mobil bredbandsanslutning.

* Spela med nätverkssladd kopplad från router eller direkt från bredbandsmodem/direktanslutning.

* Stäng av allt som kan tänkas påverka din anslutning. Här följer några exempel, nedladdningar av torrents (ex.filmnedladdning från PirateBay), Spotify, Youtubevideos, kolla så att dina syskon/föräldrar m.fl inte gör något av det nämnda innan du spelar. Ta isåfall matcherna vid ett senare tillfälle.

* En klassiker är att säga "Jag har 100mb lina/fiber/sattelit/UFO anslutning" för att komma undan faktumet att det kanske är ens egen anslutning som spökar. Detta är inte en godtagbar ursäkt utan oftast så är det ett program, router eller delad anslutning som spökar och det är var och ens ansvar att hitta problemet och fixa det.

* Om en användare får extra många klagomål så kan admins testspela mot dem för att gå till botten med problemet. Om problemet kvarstår utan fix så kan en avstängning bli aktuell tills att problemet är löst.


Online-info