Uppdaterad: 2016-12-06 08:53

Nybörjarguide

Vad är PES-Ligan? PES-Ligan handlar om ligaspel i fotbollsspelet i Pro Evolution Soccer. I en liga spelar man hemma och bortamatcher och samlar poäng. Den med mest poäng i slutet vinner sin PES-Liga.

* Du har registrerat dig? Inte?
http://manualpes.com/users/register/

* Hur anmäler jag mig?
Du går till liga/format och väljer anmälning/lagval och sedan väljer du anmäl.

* Hur väljer jag lag?
Varje lag kan endast väljas en gång. Så det kan bara vara en person som har Barcelona. I PES-Ligan tillämpas lagval genom slump.

* Vilka ska jag spela mot?
Detta kollar du upp i din liga. Alla som spelar ska ha samma nick som på PSN/X-Box LIVE. Så egentligen ska det inte vara svårare än att du addar dem och sen skickar en förfrågan om spel.

* Hur spelar jag mot dem?
Det enklaste är att använda vår webbchatt och träffas där och bestämma tid. Man spelar alltid båda matcherna mot en motståndare på samma gång. Vi träffas alltid på den svenska servern i lobby nr.1.

Chatt - https://discord.gg/WfShPND

Alternativen är många. Du kan använda mötestrådar, det finns en för varje division där man kan bestämma tider och berätta när på dagarna man kan spela. Du kan skriva privata mess genom sajtens meddelandefunktion och du kan tänka hem Discord appen till din telefon för att lätt kunna skriva meddelande till din motståndare.

* Vad gör jag efter matcherna?
Du rapporterar resultaten genom att gå "Mina matcher" i menyn. Därefter skriver du in resultatet för hemma och bortamatch. Resultatet kommer inte att registreras förrän din motståndare också rapporterat.

* Jag har inte hunnit spela mina matcher, vad gör jag?
Du rapporterar varför du inte hunnit spela matcherna genom att skriva till admin eller genom att "skapa konflikt" för de matcher du inte spelat.

* Vad är deadline?
Deadline är en tidsperiod. På PES-Ligan har vi omgångsdeadlines vilket innebär att du t.ex. ska ha spelat omgång 1-3 till första deadline. Vi har även mötesdeadlines men dessa används generellt bara första säsongen av ett nytt års PES-Liga. Mötesdeadlines innebär till skillnad från omgångsdeadlines att du ska ha mött ett antal antal motståndare, oavsett vilka omgångar de ligger i, innan deadline.


Information